Translate

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ενημερωτική επιστολή προς τους γονείς της Γ' τάξης

Αγαπητοί γονείς,
   Φέτος, στην Γ’ Δημοτικού, τα παιδιά αρχίζουν την ολοκληρωμένη εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας μέσα από δραστηριότητες που θα τα βοηθήσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες προφορικού αλλά και γραπτού λόγου. Θα έχουν δύο βιβλία Αγγλικών: Students Book (Βιβλίο Μαθητή) και Workbook (Τετράδιο Ασκήσεων). Ξεφυλλίζοντας το Students Book θα παρατηρήσετε ότι η αγγλική αλφαβήτα  δε διδάσκεται στα παιδιά με την “παραδοσιακή” αλφαβητική σειρά (A, B, C, D,…). Κι αυτό γιατί η απομνημόνευση της σειράς των γραμμάτων δε θεωρείται σκόπιμη σε αυτό το αρχικό στάδιο.
   Επίσης, η έμφαση δίνεται στην αντιστοίχιση  του γράμματος και του φωνήματος, π.χ. Bb=μπ, και όχι ‘μπι’, δηλαδή περιμένουμε από τα παιδιά να μάθουν σιγά σιγά να αναγνωρίζουν πώς προφέρεται κάθε γράμμα της αλφαβήτας (και όχι πώς ονομάζεται). Μετά την ολοκλήρωση της εκμάθησης των γραμμάτων, οι μαθητές θα αρχίσουν να διαβάζουν και να χρησιμοποιούν λέξεις, φράσεις και προτάσεις.

   Για να διευκολυνθεί η μαθησιακή διαδικασία, τα παιδιά θα λαμβάνουν και συμπληρωματικό, εκπαιδευτικό υλικό. Για οποιαδήποτε άλλη απορία, είμαι στην διάθεσή σας.
   Σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά & καλή πρόοδο στα παιδιά μας!                                                                                                        Η Δασκάλα των Αγγλικών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου